De Felipe: “És necessari insistir des de totes les instàncies en la igualtat d’oportunitats”

La Comissió Dona i Empresa de Foment desplega programes de formació, networking i suport institucional per facilitar l’accés de les dones a posicions directives

comissio-dona-i-empresa-foment-desplega-programes-formacio-networking-i-suport-institucional

©Foment del Treball

Actualizado 23 | 02 | 2017 09:36

La Comissió Dona i Empresa de Foment del Treball desplegarà aquest any un programa d’actuación per promoure i facilitar el posicionament de les dones directives de les empreses de Foment en llocs de presa de decisió econòmica. El programa inclou accions de formació en competències directives, col·laboracions i recomanacions en xarxa i, finalment, lobby institucional per la igualtat d’oportunitats. La comissió assessora, presidida per la vicepresidenta de Foment María Helena de Felipe, considera que encara és essencial insistir des de totes les instàncies en la igualtat d’oportunitats per superar les barreres culturals que dificulten l’accés de les dones als llocs rellevants i de decisió a les seves empreses.

Més enllà de la formació acadèmica, és necessari potenciar les capacitats per la gestió del lideratge sense que el gènere sigui un factor que resti oportunitats a les dones. En aquest sentit, es concretarà l’any 2017 un programa focalitzat específicament a l’entrenament de les habilitats directives en un entorn de canvi de models de negoci a tots els sectors d’activitat a partir de la transformació digital. Maria Helena de Felipe entén que el moment històric de canvi radical a tots els sistemes productius “és una gran oportunitat per les dones perquè és necessari incorporar una nova cultura organitzativa més transversal que la tradicional. La transformació digital és un canvi cultural i, per tant, una oportunitat per les dones”.

De la mateixa manera, la Comissió treballa i programa activitats de networking, intercanvi d’experiències i revisió de models i  millors pràctiques empresarials protagonitzades per dones per obrir perspectives i generar dinàmiques innovadores.

Finalment, la Comissió de Dones i Empresa cerca el suport institucional imprescindible per oferir a les pimes ajudes per implementar plans de igualtat i impulsar la Reforma Horaria tant a l’ambit laboral de l’Administració Pública com de l’empresa privada.

La Comissió de Dones i Empresa de Foment disposa de l’assessorament de dues expertes de reconegut prestigi: Nuria Chinchilla, Directora del Centre Internacional Treball i Família de IESE, i Beatriz Fernández Tubau, secretària general d’AFAEMME i vicepresidenta de Fepime Catalunya, experta en gènere i empresa. La Comissió està integrada per directives d’empreses i associacions vinculades a Foment del Treball.


Cargando noticia...